کیفوز یا قوز کمر، کمری بیش از حد گرد و جلو آمده است. کیفوز می تواند در هر سنی رخ دهد اما در ن مسن بیشتر اتفاق می افتد.

کیفوز مرتبط با سن اغلب به علت ضعف استخوان های ستون فقرات است که باعث می شود آنها فشرده یا شکسته شوند. سایر انواع کیفوز ممکن است در نوزادان یا نوجوانان به علت ناهنجاری ستون فقرات یا از هم جدا شدن استخوان های ستون فقرات در طول زمان ظاهر شوند.

کیفوز خفیف سبب مشکلات کمی می شود. کیفوز شدید می تواند موجب درد و بد شکلی شود.

درمان کیفوز بستگی به سن شما، علت و اثرات انحنای آن دارد.

 

قوز کمر (کیفوز) چیست، علائم، تشخیص و روش های درمان

علائم

کیفوز خفیف ممکن است علائم یا نشانه های قابل توجهی ایجاد نکند. اما برخی افراد احساس درد و سفتی در کنار انحنای ستون فقرات غیر طبیعی دارند.

 

چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر متوجه افزایش انحنا در قسمت بالای کمر خود و یا در ستون فقرات کودک خود شدید، به کلینیک ارتوپدی مراجعه کنید.

 

علل

استخوان های مجزا (مهره ها) که ستون فقرات سالم را تشکیل می دهند، مانند سیلندرها در یک ستون انباشته می شوند. کیفوز زمانی اتفاق می افتد که مهره های بالای کمر شکل گَوه مانند می گیرند.

مهره های غیر طبیعی می تواند ناشی از:

شکستگی ها. مهره های شکسته یا خرد شده (شکستگی فشاری) می توانند باعث انحنای ستون فقرات شوند. شکستگی فشاری خفیف اغلب علایم و نشانه های قابل توجهی را ایجاد نمی کند.

پوکی استخوان. این اختلال که استخوان را باریک می کند می تواند انحنای ستون فقرات را ایجاد کند، به خصوص اگر مهره های ضعیف باعث شکستگی های فشاری شوند. پوکی استخوان در ن مسن و افرادی که کورتیکواستروئیدها را طولانی مدت مصرف کرده اند، شایع است.

انحطاط دیسک. دیسک های نرم و دایره ای به عنوان بالشتک بین مهره های ستون فقرات عمل می کنند. با گذشت سن، این دیسک ها خشک و کوچک می شوند، که اغلب باعث شدید شدن کیفوز می شوند.

بیماری شویرمان. این بیماری معمولا در قبل از سن بلوغ به واسطه رشد ناگهانی اتفاق می افتد. پسران بیشتر از دختران در معرض این بیماری هستند.

نقایص مادرزادی. استخوان های ستون فقرات که قبل از تولد به درستی رشد نمی کنند ممکن است سبب بروز کیفوز شوند.

سندرم ها. کیفوز در کودکان همچنین می تواند با سندرم های خاصی مانند سندرم Ehlers-Danlos و سندرم Marfan همراه باشد.

سرطان و درمان هایش. سرطان در ستون فقرات می تواند مهره ها را تضعیف کند و آنها را بیشتر در معرض شکستگی های فشاری قرار دهد، همانطور که شیمی درمانی و درمان رادیویی می توانند تاثیر بگذارند.

 

قوز کمر (کیفوز) چیست، علائم، تشخیص و روش های درمان

 

عوارض جانبی

علاوه بر ایجاد درد پشت، کیفوز ممکن است باعث موارد زیر شود:

  • مشکلات تنفسی. کیفوز شدید می تواند به ریه ها فشار آورد.
  • عملکرد فیزیکی محدود. کیفوز با تضعیف عضلات کمر و دشواری انجام وظایفی مانند راه رفتن و بلند شدن از صندلی همراه است. انحنای ستون فقرات همچنین می تواند نگاه کردن به سمت بالا و یا رانندگی را دشوار کند و می تواند زمانی که شما دراز می کشید باعث درد شود.
  • مشکلات گوارشی. کیفوز شدید می تواند دستگاه گوارش را فشرده کند و باعث مشکلات مانند رفلکس اسید و بلعیدن مشکل شود.
  • مشکلات تصویر بدن. افراد مبتلا به کیفوز ، به ویژه نوجوانان، ممکن است یک تصویر ضعیف بدن از خود با داشتن یک کمر قوزدار گرد و یا پوشیدن بریس برای اصلاح وضعیت داشته باشند و این موضوع اعتماد به نفس آنها را پایین آورد. برای افراد مسن، تصویر بد بدن ممکن است منجر به انزوای اجتماعی شود.

 

تشخیص

پزشک شما معمولا یک معاینه فیزیکی کامل انجام می دهد، از جمله چک کردن قد شما. ممکن است از شما خواسته شود از کمر به جلو خم شوید در حالی که دکتر شما ستون فقراتتان را می بیند. پزشک شما همچنین می توانید امتحان عصبی را برای بررسی رفلکس و قدرت عضلانی شما انجام دهد.

پس از ارزیابی نشانه ها و علائم، پزشک شما ممکن است درخواست موارد زیر را داشته باشد:

اشعه ایکس یا سی تی اسکن. اشعه ایکس می تواند میزان انحنای شما را تعیین کرده و ناهنجاری های مهره ها را تشخیص دهد. در صورتی که پزشک شما تصاویر دقیق تری بخواهد، ممکن است یک اسکن سی تی بخواهد.

MRIاین تصاویر می تواند عفونت و یا تومور در ستون فقرات شما را تشخیص دهد.

آزمایش عصب. اگر شما بی حسی یا ضعف عضلانی را تجربه می کنید، پزشک ممکن است آزمایش هایی را برای تعیین اینکه با چه کیفیتی پیام های عصبی بین نخاع و اندام های شما سفر می کنند، بخواهد.

آزمایش تراکم استخوان. استخوان با تراکم پایین می تواند کیفوز را بدتر کند.

 

درمان قطعی قوز پشت

درمان کایفوز بستگی به علت و شدت وضعیت شما دارد. پزشک شما ممکن است داروهایی را تجویز کند، از جمله:

 

قوز کمر (کیفوز) چیست، علائم، تشخیص و روش های درمان

 

مسکن ها. اگر داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن (Tylenol، غیره)، ایبوپروفن (Advil، Motrin IB، غیره) یا ناپروکسن سدیم (Aleve) – کافی نباشند، داروهای قوی تر به صورت نسخه تجویز می شوند.

داروهای پوکی استخوان. داروهای تقویت استخوان ممکن است به جلوگیری از شکستگی های بیشتر ستون فقرات که سبب بروز کایفوز می شود، کمک کند.

درمان می تواند به برخی از انواع کایفوز کمک کند. پزشک شما ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

تمرینات. تمرینات کششی ممکن است به بهبود انعطاف پذیری ستون فقرات و کاهش درد کمک کند.

بریس. کودکان مبتلا به بیماری شویرمان ممکن است قادر به جلوگیری از پیشرفت کیفوز با پوشیدن بریس بدن در حالی که استخوان ها هنوز در حال رشد است، باشند.

جراحی. ممکن است برای کیفوز شدید که تنگی نخاعی یا فشار روی ریشه های عصبی را ایجاد می کنند جراحی توصیه شود. همجوشی ستون فقرات شایع ترین روش برای کاهش درجه انحنا است. جراح، قطعات استخوان را بین مهره ها قرار می دهد و سپس مهره ها را همراه با میله ها و پیچ های فی می بندد تا ستون فقرات در موقعیت اصلاح شده با هم درمان شوند.

برای کمک به حفظ تراکم استخوان خوب، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

  • خوردن یک رژیم غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D
  • اجتناب از تنباکو
  • محدود کردن مصرف الکل
  • برای مقالات بیشتر به سایت

    حکیم کلینیک مراجعه فرمایید.

  • منبع:

    قوز کمر


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها